fredag den 27. november 2020

Præsentation

Det er i dag den 1. december, og Hanne har lige været henne på torvet med sin mor for at købe juletræ. De går nu med det pæne lille træ, der lige passer til stue i deres lille lejlighed. Hanne kunne fint selv bære det, men mor mener, at de skal hjælpes ad.
Da de når til Tønnesgade, sidder han der bare. Mange går forbi, men Hanne kan ikke. Han ligner en forvirret gammel mand i udklædningstøj. Hendes første tanke er, om han er med i en forestilling i Musikteateret. 
Ved Mac-D står John. Han er Hannes gode ven. Han sidder på samme måde som manden. Hanne griner, da han lader sit ansigt se lige så fortabt ud som mandens. Han har altså også set ham. Mor er lige ved at falde, da Hanne stopper. Hun ser John og siger, at hun fint selv kan bære træet hjem. Så kan Hanne smutte over og snakke.

Hanne siger tak og smutter over til John. De står lidt og snakker og ser på manden. Så beslutter de sig for at gå derover. Han bliver glad, da de siger ’Goddag’. Men ellers siger han ikke noget. Det virker som om, han slet ikke hører til hverken i byen eller for den sags skyld i nutiden. Han er heller ikke klædt på til en råkold decemberdag. 

Hanne og John snakker om, hvad de kan gøre – om de kan hjælpe ham. 

Læs mere fra 1. december og hver dag frem til jul.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar